İçme Suyu Kabul Edilebilir Değerler

İÇME SUYU KALİTE PARAMETRE DEĞERLERİ
Kabul Edilebilir Maksimum Değerler
STANDARTLAR

TSE 266 T

ürk Standartları Enstitüsü

EC     

  Avrupa Birlği

           WHO                                DünyaSağlık                        Teşkilatı
Mikrobiyolojik EMS/100 mL
Koliform 0 0 0
Esherichia Coli (E.Coli) 0 0 0
Toplam Kloloni Sayısı (22C') 20    
Toplam Kloloni Sayısı (37C')  5    
C.perfringers 0 0 0
Pseudomonas Aeruginosa 0 0 0
Kimyasal mg/L
pH 6,5-9,5 6,5-9,5 6,5-9,5
İletkenlik 20' (uS/cm) 2500 2500 2500
Nitrat (NO3) 50 50 50
Nitrit (NO2) 0,50 0,50 0,50
Bor (B) 1,0 2,0 2,0
Nikel (Ni) 0,02 0,02 0,02
Arsenik (As) 0,01 0,01 0,01
Kadminyum (Cd) 0,005 0,005 0,003
Civa 0,001 0,001 0,001
Krom Toplam (Cr) 0,05 0,05 0,05
Baryum      
Florür (F) 1,50 1,50 1,50
Kurşun (Pb) 0,01 0,01 0,01
Siyanür (CN) 0,05 0,05 0,07
Bromat (Br) 0,010   0,010   0,025
Benzen (C6H6) 0,001 0,001 0,010
Selenyum (Se) 0,010 0,010 0,010
Antimon (Sb) 0,005 0,005 0,005
Bakır (Cu) 2,0 2,0 2,0
Fosfor 0,4-5,0 0,4-5,0  
Demir (Fe) 0,2 0,2 0,3
Çinko  5,0    
Mangan (Mn) 0,05 0,05 0,10
Magnezyum (Mg) 50 50  
Alüminyum (Al) 0,20 0,20 0,20
Amonyum (NH4) 0,50 0,50 1,50
Sodyum (Na) 175 200 200
Potasyum (K) 12    
Serbest Klor (CI2) 0,5 0,5 5
Klorür (Cl) 250 250 250
Kalsiyum (Ca) 200   100
Sülfat (SO4) 250 250 250
Sertlik (CaCO3)     500
Fiziksel ve Duyusal (Organoleptik)
Renk (Co-Pt birimi) 20 20 15
Bulanıklık (NTU birimi) 5,0 4,0 5,0
Koku Duyusal Duyusal Duyusal
Tat Duyusal Duyusal Duyusal

Bu sayfa Doğa Bitkileri ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından en son 22.11.2022 14:20:10 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM