Kandıra Sarısu Birimi

Kandıra ( Sarısu ) Birimi ( Kocaeli)

 

  • 1990 yılında Kocaeli ili, Kandıra ilçesi sınırları içinde bulunan, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, Kefken Orman İşletmesi Şefliği 1 No’lu Bölge içinde yer alan 30 600 m2 alan, Doğa Bitkileri ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin talebiyle, Orman Genel Müdürlüğü, Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı’nın 18.07.1990 tarih ve 205-152/373 Sayılı teklifi ile ilgili Bakanlık tarafından 49 yıllığına Üniversitemize tahsis edilmiştir.

 

  • 1991 yılında Üniversitemizce teslim alınan alanın sınır koordinatları işaretlendirilmiş ve etrafının beton direk- kafesli tel ile çevrilmesi işi gerçekleştirilmiştir. Daha sonraki yıllarda, arazimizde gerekli tefsiye işleri, Kocaeli Belediyesinin sağladığı dozer, kepçe ve greyder imkanları ile gerçekleştirilmiş ve Göztepe kampüsünden sökülmüş olan eski bir baraka (7.5x15 m), Sarısu Birimimize taşınarak, merkez imkanları ile montajı yapılmıştır.

 

  • 2002 yılı içerisinde binamıza şebeke suyu verilmesi sağlanmıştır.

 

  • Halkalı birimimizde şantiye barakası olarak müteahhit firma tarafından yaptırılan ancak korunamadığı için çerçeveleri ve tavanı kırılan baraka sökülerek Kandıra-Sarısu birimimize nakledilmiştir. Barakanın konulacağı yer, Kandıra Belediyesinin vermiş olduğu iş makineleri ile tesviye edilerek; barakanın montaj edilmesi için uygun hale getirilmiştir. 2003 ağustos ayında taban betonu atılarak montajı yapılmıştır. (2. BİNA)

 

  • 2005 yılında Kandıra birimimizde bulunan tüm binalarımızın elektrik ve su bağlantıları yapılmıştır. Ayrıca 2005 yılında Rektörlükle yapılan yazışmalar neticesinde Kandıra birimimizdeki arazimizin etrafı çeviren tel çit ve beton direklerin, deniz suyu ve rutubetle çürüyen telleri ve yıkılan bazı direkleri yenilenmiştir.

 

  • Önceki yıllarda Merkez Bütçemiz olanakları ile alıp arazimiz içine monte edilen prefabrik baraka (3,5x7 m.) kerevit üretim laboratuarı olarak, bağış olarak alınan (3 adet) prefabrik barakalardan biri; Su tahlil laboratuarı, diğeri toprak tahlil laboratuarı, üçüncüsü de tohum-soğan-fide üretim ve saklama laboratuarı olarak düzenlenmiştir. Ancak, Orman Bölge Müdürlüğü’nce yapılan işlemler neticesinde Kandıra biriminde bulunan 4 konteynır yapılan yazışmalar ile Yapı İşleri ve Teknik daire Başkanlığınca Halkalı Birimimize nakli yapılmıştır. Bu Konteynırların 2 adeti Halkalı Biriminde bulunmaktadır. Diğer 2 adeti Marmara Adası ‘ndaki birimimize nakledilmiştir.

 

  • Birimimizin giriş kapısı sağ tarafında, iş makineleri ile hazırlanan bir bekçi kulübesi ve Sarısu deresinde yapacağımız kirlilik çalışmalarını yürüteceğimiz kayık ve diğer ekipmanları muhafaza edebilmek için demir kapılı bir depo tarzı bina (3,5x9 m.) mevcuttur.

 

 

  • Her yıl Mayıs ayında Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencilerinin Bitki Sistematiği, Ekoloji ve çevre derslerinin uygulamaları 2 gün süre ile bu tesisimizde gerçekleştirilmektedir.

 

  • Arazide Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Köye Hizmet Birimi ile ortaklaşa yürütülen “Bölgede doğal olarak halkın kullanmakta olduğu organik tohumların çoğaltılması ve fide yetiştiriciliği” projesi ile “Göl soğanı” nın tohumdan çoğaltılması ve yaygınlaştırılması projeleri yürütülmektedir.

 

  • Geçtiğimiz yıllarda üniversitemiz “Sivil Savunma” birimi arazide arama kurtarma ve afet koordinasyon tatbikatlarını yürütmüşlerdir.

 

  • Arazinin Sarısu deresi ve Karadeniz sahili arasında kalması nedeni ile bu alanı geçiş amaçlı kullanım ve denize inme istekleri neticesinde, boğulma olayları meydana gelmiştir. Kocaeli valiliği, Kandıra Kaymakamlığı ve Jandarma Karakol sorumluları birimimize başvurmuş, tavsiyeleri doğrultusunda, üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından beton direk ve örgü çit kullanılarak çevresi kapatılmıştır.

 

kandıra web-003.jpg (237 KB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bu sayfa Doğa Bitkileri ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından en son 18.07.2023 13:09:52 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM